dimecres, 23 de febrer del 2011

Encara ens queda internet, de moment

Volem TV3
Demà farà una setmana que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va decidir tancar les emissions de TV3 al País Valencià. Fet que és una conseqüència directa de les amenaces del Consell d'imposar més multes a esta entitat (ja deu 600.000 euros).
S'ha escrit molt i amb molt trellat. Per no repetir, vos recomane llegir la col·lumna de Vicent Martínez on explica ben bé quin són els motius reals d'esta acció del PP valencià: crear una cortina de fum, revifar l'anticatalanisme i demostrar que poden fer-ho. Jo afegiria que tenen una especial esquira contra ACPV.
Tots estos motius en són igualment condemnables. Malgrat això, per a mi el tercer punt és el més preocupant: el poder té una tendència intrínseca a extralimitar-se. Així i tot, el PP pensa (i no està equivocat) que pot forçar el tancament de les emissions d'una televisió pública sense patir cap tipus de conseqüència. És més, ho ha fet perquè pensen obtindre rèdits electorals (el seu únic propòsit).
Ara vindran les discusions legals, les sentències dels tribunals (quantes ha incomplert la Conselleria d'Educació?), o les atribucions de culpes (sembla que açò també és culpa de ZP, en part en té com després comentaré).
Però el problema és de la gent. La gent defén les coses que l'afecten i fins i tot justifica coses que se fan als altres sense pensar que a l'inversa els semblaria injust. El passat dilluns érem unes 3.000 persones a la plaça de la Mare de Déu de València manifestant-nos pel tancament de les emissions d'un mitjà de comunicació. ¡Només 3.000 persones! En un sistema democràtic no s'hauria d'acceptar mai un comportament com este per part del Govern (siga autonòmic o central). Davant un fet semblant (Mubarak va tallar les emissions d'Al Jazeera a Egipte) ací tots vam reaccionar criticant-la com una acció dictatorial. Però si passa al País Valencià la cosa canvia.
La gent busca la seua justificació per a no manifestar-se o fins i tot defén l'acció del PP: que si són catalanistes (a voltes només per ser catalans), que si no compleixen la llei (ho feien fins que l'han feta ilegal), que si no la veu ningú, que si només la veuen els que "mos volen invair"... Jo també he sentit dir que la gent se manifesta per açò i no per la crisi (un argument irrefutable, veritat?).
Res pot ser més descoratjador. Ací la gent està a favor de la llibertat d'expressió però no es mobilitza mentres no li prenguen la seua. Desgraciadament, algunes persones que estaven manifestant-se, si hagueren tancat Intereconomía TV (la TV fatxa) estarien contents i no s'haurien queixat.
És la gent com tu, que m'estàs llegint, qui contribueix a que cada volta el nivell democràtic siga més baix, més restrictiu. Ara me vindràs amb la història que tots podem vore TV3 a internet (¿tots?). No et sorprengues quan dins de poc la censura i el control arribe a internet i ja no pugues dir que ho voràs per internet.
Llavors te sorprenderàs i diràs què ha passat? per què poden limitar continguts o accessos les companyies telefòniques? per què internet ja no és oberta?
Això passarà perquè com sempre, tu hauràs votat al Partit Polític amb majúscules que ho permet: el PP-PSOE.
PD: El PSPV no s'ha manifestat contra el tancament de les emissions. El PSOE ha frenat a les Corts Espanyoles una Iniciativa Legislativa Popular que permetria vore TV3 i qualsevol altra televisió autonòmica.
Perdoneu, però algú ho havia de dir.

Benvinguts! Welcome!

Benvinguts! Welcome!
Abadia de Thuin